کره خانگی
سه شنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۵، ۰۴:۳۶ ب.ظ
همیشه خودم تو خونه ماست درست می کنم، حداقل یک روز تو یخچال میمونه تا قشنگ سفت بشه، بعد حداقل دو سه سانت از روش میگیرم،بستگی به عمق ظرف داره، چون همه سر شیر و چربیش میاد بالا، میریزم توی ظرف میزارم یخچال، چند باری این کار رو تکرار میکنم که حدود دو کیلو سرشیر ماست جمع می کنم، چون دوغ زیادی هم فکر نکنم خوب باشه، خونه اکثرا کنار غذا ماست استفاده میکنیم، وقتی دو کیلو سر شیر ماست جمع شد میزارمش یک روز بیرون یخچال ترجیحا تو جای گرم بمونه که حسابی ترش بشه، آخه ماستای من همش شیرینه، هرچی ترش تر بهتر، حالا بریم سراغ کار کره گیری
خلاصه ماجرا:
1- جمع آوری سرشیر ماست، اگر خاستید چند کیلو ماست
2- ترش شدن ماست
و در ادامه
3- داخل ظرفی آب به همراه قالبهای یخ بریزید کنار دستتون بزارید آماده باشه
4- یک لیوان آب ولرم با ماست مخلوط کنید و بسته به حجم مخلوط کن بریزید توش، و روشن کنید بعد از چند دقیقه توده های کره میاد بالا.
5- تنظیفی رو روی ظرفی قرار بدید و پارچ مخلوط کن رو توش خالی کنید، دوغ میره تو ظرف و توده های کره میمونه براتون.
6- مرحله 4 و 5 را تا تمام شدن ماست انجام دهید.
7- حالا تنظیف رو خوب جمع کنید و بزارید تو کاسه آب یخ مرحله 3، تا دوغ اضافی شسته بشه.
8- کره شما آماده است. می تونید همینطوری استفاده کنید یا روی حرارت بسیار ملایم قرار بدید تا دوغ اضافی اون بپره، مادرم این مرحله رو روی بخاری انجام می دن.
نکات:
1- هرچه ماست ترش تر زمان کره گیری کمتر و کیفیت کار بهتر.
2- میزان کره خالص به دست آمده یعنی چربیه خالص منظورمه کم هست ولی عطر و طعمی که داره به سختیش می ارزه.
خلاصه ماجرا:
1- جمع آوری سرشیر ماست، اگر خاستید چند کیلو ماست
2- ترش شدن ماست
و در ادامه
3- داخل ظرفی آب به همراه قالبهای یخ بریزید کنار دستتون بزارید آماده باشه
4- یک لیوان آب ولرم با ماست مخلوط کنید و بسته به حجم مخلوط کن بریزید توش، و روشن کنید بعد از چند دقیقه توده های کره میاد بالا.
5- تنظیفی رو روی ظرفی قرار بدید و پارچ مخلوط کن رو توش خالی کنید، دوغ میره تو ظرف و توده های کره میمونه براتون.
6- مرحله 4 و 5 را تا تمام شدن ماست انجام دهید.
7- حالا تنظیف رو خوب جمع کنید و بزارید تو کاسه آب یخ مرحله 3، تا دوغ اضافی شسته بشه.
8- کره شما آماده است. می تونید همینطوری استفاده کنید یا روی حرارت بسیار ملایم قرار بدید تا دوغ اضافی اون بپره، مادرم این مرحله رو روی بخاری انجام می دن.
نکات:
1- هرچه ماست ترش تر زمان کره گیری کمتر و کیفیت کار بهتر.
2- میزان کره خالص به دست آمده یعنی چربیه خالص منظورمه کم هست ولی عطر و طعمی که داره به سختیش می ارزه.